EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

4 експлоатационни събития докладвани в АЯР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 експлоатационни събития докладвани в АЯР

mail14:04 | 14.01.2020прегледи 727 коментарикоментари 0


През 2019 г. в Агенцията за ядрено регулиране /АЯР/ са били докладвани 4 експлоатационни събития - едно на V-ти блок и три на VI-ти блок. Това пише в доклад на АЯР. Две от събитията на VI-ти блок са били свързани със задействане на технологични защити. Другите две са били свързани с изключване на главни циркулационни помпи, след задействане на технологични защити, уточняват от Агенцията.
Събитията в ядрената централа са били свързани с оборудване, предназначено за нормална експлоатация на блоковете, нямащо пряко отношение към ядрената безопасност и радиационна защита. Те не са довели и до нарушаване на каквито и да било предели и условия за експлоатация. Възникването им не е повлияло върху безопасността на блоковете на АЕЦ "Козлодуй". Не са били регистрирани промени в радиационната обстановка в района на централата и превишаване на допустимите нива на облъчване на персонала и населението, изтъкнаха от АЯР.
Всички събития са оценени "Под скалата/Ниво 0" по седемстепенната Международна скала за ядрена и радиационни събития /ИНЕС/, което ги определя като събития без значимост за безопасността, допълват от Агенцията. За всички тях са извършени анализи от АЕЦ "Козлодуй", за да се изпълняват мерки за предотвратяване на повторното им възникване.


Тагове: АЕЦ, АЯР
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg