EUR 1.9558
USD 1.6551
CHF 1.8103
GBP 2.1642
CNY 2.3783
you tube
mobile version

4 нови завода край Шумен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

4 нови завода край Шумен

mail07:36 | 03.06.2020прегледи 394 коментарикоментари 0


В Индустриалния парк в Шумен ще бъдат изградени нови четири завода, съобщи пред журналисти председателят на Стопанска камара - Шумен Николай Тончев. Заедно с това, до септември ще бъде завършено и предприятието за алуминиеви профили и системи за врати и прозорци на фирма "Виас", в което ще работят 150 души.

Шуменска фирма ще изгради производство на стоманени фитинги.

Италианска фирма ще направи завод за монтажни кабели с изключително високо качество. "Тя ще взема проводници от "Саркуйсан" и ще нанася изолацията. Това е голяма и известна фирма за кабели. Радваме се, че избраха да дойдат при нас. Първоначално там ще се открият също 50-60 места, като се предвижда разширение на още два етапа", обясни Тончев, цитиран в съобщение на БСК.

Ще започне строителството и на предприятие за картонени опаковки.

Чуждестранна фирма ще построи завод за спирачни системи за автомобили.

Тончев отбеляза, че 2019 година е била много успешна за Индустриалния парк. Счетоводната печалба е в размер на 2 133 975 лв., от които общината получава дивидент 256 077 лв. като съдружник с 40% дял.

С 1 млн. 200 хиляди лева, които Министерският съвет преведе в края на миналата година, ще бъде изградена довеждаща инфраструктура в Индустриалния парк. Предвижда се да бъдат направени две нови кръгови кръстовища и ново улично осветление от района на сегашното кръгово по околовръстния път, през "Детелината", до входа по бул. "Симеон Велики" - в района на бензиностанция "Петрол".

"Ние трябва да се гордеем с успешните проекти, които помагат на града да се развива," каза кметът на Шумен Любомир Христов. Това той изтъкна по повод разпространени неверни твърдения, че Индустриалният парк не плаща за водата, която получава. Кметът изрази съжаление, че "вместо да работим всички заедно за доброто на града, често се чуват недоброжелателни мнения, които създават лош имидж на Индустриалния парк, а и на града".

По този повод Николай Тончев информира, че нито едно предприятие в Индустриалния парк в Шумен не използва вода за промишлени нужди. Красимир Христов от ВиК-Шумен посочи, че дружеството отчита ежемесечно потребление от около 1000 куб.м. вода. Той припомни, че общият водомер за парка е пуснат през 2013-та година. След изграждането на всяко предприятие за всяка фирма се монтира отделен водомер и подобни твърдения не почиват на реалността.

Снимка: Индустриален парк Шумен

  


Тагове: Шумен, заводи
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg