EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3.8 млн. лв. инвестиции планират от ЧЕЗ през ноември

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3.8 млн. лв. инвестиции планират от ЧЕЗ през ноември

mail11:02 | 11.11.2010прегледи 307 коментарикоментари 0


ЧЕЗ планира да инвестира 3 785 180 лева в електроразпределителната мрежа на Западна България през ноември, съобщиха от компанията. От тях над 2 млн. лева са предназначени за обекти на територията на Столична община. Сумата ще бъде разпределена в дейности по развитие, реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа и изнасяне на електромерни табла на границата на собствеността. Част от сумата ще бъде използвана за възстановяване на откраднати и повредени съоръжения в резултат на посегателства.
Най-голямата принудителна инвестиция, която компанията прави през ноември, е в размер на 750 000 лева, предназначени за подмяна на 44 км кабели средно напрежение в проходим колектор от подстанция „Димитър Димитров“ в столичния кв. „Овча купел”. Кабелите бяха обелени при кражба през юли, в резултат на което в колектора възникна пожар и бе намалена сигурността на захранването в 10 столични квартала – „Красна поляна”, „Факултета”, „Лагера”, „Славия”, „Красно село”, „Овча купел”, „Хиподрума”, „Борово”, „Павлово” и „Бъкстон”. Очаква се строително-ремонтните дейности да приключат до края на този месец.
„Проблемът с кражбите на съоръжения от мрежата на ЧЕЗ придобива все по-застрашителни размери. Надяваме се на законодателни промени, които да защитят интересите на нашите клиенти. Защото, вместо да инвестираме в развитие, модернизация и качествени подобрения на електроразпределението, ни се налага да влагаме голяма част от определените ни за инвестиции средства за покриване на щетите от кражбите“, каза Росен Йорданов, директор на Дирекция „Експлоатация и поддържане на мрежата“.
За периода от януари 2008 г. до момента ЧЕЗ е инвестирала над 18 млн. лева във възстановяване на щетите от кражби и посегателства над съоръжения. Компанията вече се обърна за съдействие към компетентните органи с предложения за справедливи наказания за извършителите и за приемането на по-строг регламент за търговията с цветни метали. Очакваме законодателните промени да се случат бързо, с което ще се гарантира защитата на правата на българските граждани.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1055