EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

374 млн. лв. за селски улици и тротоари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

374 млн. лв. за селски улици и тротоари

mail10:10 | 16.12.2016прегледи 976 коментарикоментари 0


Държавен фонд „Земеделие" приключи предварителната проверка за съответствие с критериите за подбор на проектите за строителство и ремонт на селски улици и тротоари. Става въпрос за проекти, подадени по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура" от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Ранкингът е извършен публично в присъствието на представители на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020, на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и на Българската асоциация на консултантите по европейски програми (БАКЕП), които наблюдаваха процеса на оценяването.

202 са приетите проектни предложения за дейността „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари, и съоръженията и принадлежностите към тях". Общият размер на заявената субсидия е над 374 млн. лв.

От всички приети и оценени в съответствие с критериите за подбор предложения на последващо разглеждане подлежат 63 проекта. Общият размер на финансовата помощ на проектите, които ще бъдат разгледани, е 118,59 млн. лв. при определен със заповед на министъра на земеделието бюджет от 50 млн. евро.

Кандидатите по подмярка 7.2 за тази дейност могат да направят индивидуална справка за броя получени точки, включително и по отделните критерии за подбор, на следния линк: http://www.prsr.bg/proekti/index.html

В случай на несъгласие с получения брой точки, кандидатите могат да подадат аргументирани писмени възражения в деловодството на ДФ „Земеделие" - София в срок до 30 декември 2016 г. включително.

 


Тагове: улици, тротоари
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg