EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

37% повече туристи в Чепеларе

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

37% повече туристи в Чепеларе

mail16:05 | 23.01.2024прегледи 630 коментарикоментари 0


В Чепеларе се отчита ръст на туристи и увеличение на нощувките с 37 на сто през 2023 г., заяви Даниела Сивенова от Туристическия информационен център. Според нея през миналата година се наблюдава нормализиране на туристическия поток след ограниченията по време на КОВИД пандемията.

Предимно български туристи избират Чепеларе и селата в общината за почивка като през ски сезона, така и през лятната ваканция. Епизодични са случаите на регистрирани чуждестранни туристи - румънци, израелци, холандци, англичани и ирландци, които отсядат в хотели и места за настаняване като част от пътуванията си из България. Преобладаваща част от ваканционните групи в Чепеларе и селата са неорганизирани туристи, пристигащи без посредничество на туроператори.

Чепеларе посрещна Коледа и Нова година с пълни хотели и къщи за гости в малките селца, допълва Сивенова. Условията за ски в родопския град са добри, отворена е пистата "Мечи чал" в цялата ѝ дължина. 

Ръст на нощувките с 12 на сто регистрира и Пампорово, според данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ). 

/БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg