EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

3.6 година затвор за Енимехмедов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3.6 година затвор за Енимехмедов

mail16:15 | 26.02.2014прегледи 1154 коментарикоментари 0


Софийски градски съд (СГС) осъди Октай Енимехмедов за това, че е отправил закана за убийство. Съдът признава Октай Енимехмедов за виновен за това, че е отправил закана за убийство на Ахмед Доган, като се е опитал да произведе изстрели. Съдът оправдава Октай Енимехмедов за това, че има извършен опит за убийство. Деянието е предумишлено. Налага се наказание от лишаване на свобода в размер на 3 години и 6 месеца и да заплати сумата от 7487,77 лева. Съдът призна за виновен Енимехмедов за това, че е извършил непристойни действия, нарушаващи обществения ред, демонстративно насочвайки оръжие срещу Ахмед Доган, като деянието е извършено с изключителна дързост. Енимехмедов ще излежава присъдата си в затворническо общежитие с отворен тип при общ режим.
Присъдата може да бъде обжалвана.

По-рано днес прокуратурата поиска затвор от 17 години. Самият подсъдим каза в своя защита : "Аз, гражданинът Октай Енимехмедов, проявих доблест, съпоставима с тази на героите от гръцката митология и положих усилия да защитя своя народ, воден от чувството си за дълг", заяви обвиненият час преди да чуе своята присъда. Енимехмедов обясни, че според него службите на ДС нямат място в днешната политика, а сътрудниците на ДС не могат да бъдат представители на българските турци и още повече да бъдат техни лидери. Той каза, че неговата постъпка е била в името на по-добро бъдеще на страната. Отказвам да се приема за виновен и да се извиня за направеното, заяви Енимехмедов и призова съда за справедливо решение. Той наблегна, че справедливостта е между осъждането и оправдаването и преценката е в ръцете на съда. Бих искал България да бъде страната на младите хора, хубавите жени и доброто вино, а не страната на бездомните кучета."

Адвокатът по делото пледира Октай да бъде оправдан. Според защитата експертизата на вещите лица и показанията на Енимехмедов сочат, че дистанцията на пистолета е била на такова разстояние, че не може да се стигне до смърт. Експертизата е изготвена на базата на литература, а не на изследвания. Адвокатът обясни, че реакцията в българското общество не показва то да е скандализирано от постъпката на клиента му. Няма данни за подобно оръжие причинило смърт, заяви защитата.

източник:БГНЕС, агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg