EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3500 производители на мляко за млечния пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3500 производители на мляко за млечния пазар

mail13:00 | 04.06.2010прегледи 2133 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ предлага на млекопроизводителите да попълнят анкета по повод на извършвания секторен анализ на пазара на мляко, съобщиха от комисията.
От КЗК отбелязват, че кризата в млечния сектор мобилизира институциите на ЕС да търсят краткосрочни и дългосрочни решения за ефективно излизане от създалата се криза и пътища за устойчиво развитие на млечния пазар.
За установяване на конкурентните проблеми по веригата "производство на сурово мляко - преработване - търговия на едро - търговия на дребно" КЗК образува производство по преписка за извършване на секторен анализ на конкурентната среда в сектора на производство, изкупуване и преработка на сурово мляко, както и дистрибуцията на едро и на дребно на млечни продукти.
До момента КЗК е събрала значителна по обем информация, но според комисията изводите в секторния анализ не биха били пълни, ако не се чуе мнението на самите млекопроизводители. Тъй като фермите за производство на краве мляко са над 3500 и за да може повече млекопроизводители ефективно да се включат в проучването, КЗК е разработила въпросник под формата на анкета.
Въпросникът е разработена по начин, който максимално да улесни фермерите при попълването, като същевременно даде полезна информация за гледната точка на млекопроизводителите по основните конкурентни проблеми на пазара на млекопроизводство. На всеки въпрос следва да се отговаря, като се отбелязва отговорът в квадратите вляво. Предвидена е възможност към някои от въпросите да се даде и свободен отговор, а в края на анкетата може да се даде допълнително становище по въпроси, които не са засегнати в анкетата.
Тя може да бъде намерена на сайта www.cpc.bg. Срокът за попълването й е 25 юни. Попълнената анкетна карта може да се изпраща на адреса на КЗК, чрез факс 02/980 73 15 или на електронните адреси: vmarinova@cpc.bg, dpetrov@cpc.bg.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg