EUR 1.9558
USD 1.7607
CHF 1.8218
GBP 2.2981
CNY 2.5672
you tube
mobile version

35 млн. пътници на летища Варна и Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

35 млн. пътници на летища Варна и Бургас

mail09:01 | 28.10.2016прегледи 818 коментарикоментари 0


„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летище Варна и летище Бургас, отпразнува с официална церемония посрещането на 35-милионния пътник на двете летища за първите десет години от концесията.
През 2006 година българското правителство възложи на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД концесия за развитието и управлението на летище Бургас и летище Варна за 35 години. До момента компанията е инвестирала над 350 млн. лв. в разширяване и модернизация на инфраструктурата, подобряване на всички технически съоръжения и оборудване, както и обучения и повишаване квалификацията на персонала в двете летища.
Посрещането на 35 милионния пътник е знаково събитие, което очертава развитието както на летищата, така и на туризма по българското черноморско крайбрежие.
През изминалото десетилетие годишният трафик на двете летища общо се е увеличил с повече от един милион пътници – от 3,4 милиона пътници през 2007 година до 4,5 милиона пътници през 2016-та.
Коментирайки това постижение, Главният изпълнителен директор на компанията, г-н Улрих Хеппе, каза: „Много се радваме, че посрещаме 35- милионния пътник още през първото десетилетие от управлението на летищата във Варна и Бургас – врата към великолепното българско Черноморие. През този период двете летища заедно постигнаха над 30 % ръст на трафика. Убедени сме, че тази успешна тенденция ще се запази и в бъдеще“.
35 милионният пътник – Светлана Хант, която пристигна на летище Варна с полет TK1051 на Турски авиолинии от Истанбул, пътува често по най-новата редовна линия на летището: Варна - Истанбул.
Специалният гост бе посрещнат от ръководството на Фрапорт Туин Стар, директорите на летищата във Варна и Бургас, кмета и областния управител на Варна.
Светлана Хант бе приятно изненадана с много подаръци, осигурени от Фрапорт Туин Стар и Турски авиолинии, сред които ваучер за почивка за двама в петзвезден СПА хотел по южното българско Черноморие, двупосочен билет до избрана дестинация от мрежата на Турски авиолинии по целия свят и специално брандиран за случая куфар, пълен с подаръци.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Най-често задаваните въпроси за ЕП

23:00 | 07-03-19 | 1551