EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

34 плажа в Бургас на търг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

34 плажа в Бургас на търг

mail09:52 | 13.04.2010прегледи 2204 коментарикоментари 0


34 плажа в Бургаско без стопани и концесионери ще бъдат отдадени чрез търг от Министерство на регионалното развитие и областна управа. Това съобщи вчера пред журналисти управителят на бургаска област Константин Гребенаров, цитиран от електронното издание Burgasinfo. Сред тях е и плаж Бургас - централен, чийто концесионер се отказа от да го стопанисва поради финансово неизгодни условия. Друг атрактивен плаж сред тези, които ще бъдат отдадени на търг е и плажа в Лозенец, на чийто концесионер договора бе прекратен заради нарушения.
Плажовете ще се отдават на търг за 5 години, като цената на тези, които са имали концесионери ще бъде намалена с 30 % , съобщи областния управител.
За да стане атрактивен централния бургаски плаж трябва да бъдат премахнати рушащите се сгради на него, каза областният управител Гребенаров. „Централния плаж на Бургас е много атрактивен, но там има някои проблеми, които трябва да намерим начин да ги решим, за да може да му намерим стопанин.”, каза още валията.  Той посочи, че намиращите се там  държавни постройки са в окаяно състояние.
Гребенаров каза,  че преди две години има протокол на РДНСК, че тези постройки трябва да бъдат премахнати. За сега не е изяснено откъде ще дойдат парите за тяхното премахване.
За почистване и поддържане на плажа годишно са необходими около 120 000 лева. Областният управител съобщи още, че по предварителни разчети около 240 000 лева ще е таксата за отдаването на търг за стопанисване на централния бургаски плаж за сезона.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg