EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

34 млн. лв. за тютюн вече са преведени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

34 млн. лв. за тютюн вече са преведени

mail17:20 | 30.08.2011прегледи 455 коментарикоментари 0


Над 34 млн. лв. вече са преведени по сметките на 30 132 производители на тютюн. Средствата са част от втория транш от субсидии по Схемата за национални доплащания за тютюн. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на съвместна среща с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов със земеделски производители в град Каолиново. Министър Найденов напомни, че първият транш бе изплатен през месец май тази година и подчерта, че за следващата година за сектора са предвидени още 73 млн. лв.
По време на срещата председателя на Асоциацията на тютюнопроизводителите Цветан Филев благодари от името на производителите на тютюн за изпълненото обещание от страна на правителството и за изплатените средства. Министър Найденов подчерта, че тютюна ще продължи да се подпомага, въпреки резервите на Европейския съюз, защото има пазар за българския тютюн.
„Проблемите, заради които сме събрали тук са както земеделски, така и социални, затова сме тук двамата, за да намерим заедно решение за заетостта на хората от региона”, каза още министър Найденов. Той допълни, че целта на правителството е да се намира работа на младите хора в земеделието, а не да чакат социални помощи. С Програмата за развитие на селските райони би могло да се помогне създаване на работни места за хората от района.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160