EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

33.8 млн. лв. европейско финансиране спечели Столична община

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

33.8 млн. лв. европейско финансиране спечели Столична община

mail16:12 | 19.10.2009прегледи 1187 коментарикоментари 0


Над седем одобрени проекта по оперативни програми Регионално развитие и Околна среда на обща стойност 33.8 млн. лв. е спечелила Столична община. По- голямата част от средствата ще бъдат използвани за ремонти.
Първият проект ще бъде подписан в сряда в Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е на стойност 8.3 млн. лв., съобщиха от общината. В рамките на този проект е предвидено да бъдат ремонтирани два подлеза и да се обновят 57 детски площадки.
По оперативната програма Регионално развитие Столична община има още два одобрени проекта за по 6 млн. лв. Първият от тях е за реконструкция, оборудване, саниране и монтиране на слънчеви колектори в две училища и две детски градини. Вторият е за ремонт на социални домове. Средствата и по двата проекта обаче все още не са отпуснати. 12 млн. лв. е стойността на четвъртият одобрен проект на столичното кметство. Той е за изграждане на канализация и ремонт на водопровод в Овча купел и Горна Баня. Средства за него обаче също все още не са отпуснати и са по оперативна програма Околна среда.
Общината има също така одобрени и 3 проекта за техническа помощ за изграждане на канализация в за Гърдова глава, Кръстова вода и Манастирски ливади. През следващата година общината ще кандидатства с проекти за средства за изграждане на канализация в Кремиковци, Панчарево, Нови Искър, Павлово, Бъкстон, Триъгълника и за нови пречиствателни станции.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049