EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

336 хил. лв. глоба за некачествен ремонт в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

336 хил. лв. глоба за некачествен ремонт в София

mail12:04 | 02.09.2016прегледи 1246 коментарикоментари 0


Столичната община налага санкция в размер на 336 хиляди лева на изпълнителя на ремонта на бул. „Витоша“ - обединение „Витоша 2014“.

Фирмата извърши реконструкция на бул. "Витоша" в отсечката от бул. "България" до Южния парк, която е с дължина 1,8 км.

Обектът беше върнат заради забележки по подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани. Освен това имаше и забавянето в завършването на обекта.

Столичната община ще задържи и гаранцията за добро изпълнение, внесена от изпълнителя в размер на 170 хиляди лева.

Съгласно резултатите от лабораторния анализ на отделни места е констатирано несъответствие на нивелационните нива, съобщиха от общината.

Ремонтът на булевард "Витоша" от НДК до Южния парк приключи на 15 август. Той  бе на стойност 2,9 млн. лв. от бюджета на Столичната община.

Още по темата

Кръпки по асфалта, нефугирани, разместени и хлопащи бордюри, недостъпни за инвалиди и майки с колички подходи към спирките - всички тези нередности ще струват на фирмата изпълнител 336 000 лева, съобщава БНТ и търси коментари.

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на Столичната община: Бяха констатирани неравности около шахтите по пътното платно. Имаха различни проблеми, свързани със скосяванията и с изграждането на една достъпна среда за всички хора. Бяха върнати строителите да оправят пероните на трамвайните спирки, които отново трябваше да бъдат изпълнение съобразно достъпността, която искаме да виждаме навсякъде.

Петър Чальовски - консултантска група ,,Строителен надзор на обекта'': Перонът на трамвайната спирка беше удължен, за да има достъп до пешеходната пътека и от пешеходната пътека до перона на спирката.

Отделно от проверките на общината и независима лаборатория извършила анализ на строително-монтажните дейности. Една от констатациите - при по-обилни дъждове булевардът може да заприлича на река заради немарливо покритите с бетон шахти.

Петър Чальовски - консултантска група ,,Строителен надзор на обекта'': Просто Софийска вода при условие, че предстоят дъждове, не може да ревизира шахтата и не може да си изпълнява функциите, което ще доведе до наводнения в съседните сгради - както и самите те многократно са отбелязвали.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150