EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

32 бюра по труда модернизирани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

32 бюра по труда модернизирани

mail16:10 | 06.04.2012прегледи 491 коментарикоментари 0


Ива Стойкова
32 бюра по труда, от общо 98 в страната, бяха модернизирани. Обслужване на „едно гише”, осигурен достъп за хора с увреждания, обособени зони за информиране и самоинформиране, подобрени условия на труд, енергийна ефективност на сградите- това са основните промени, осъществени от Агенцията по заетостта. За 28 месеца са приключени дейностите по 7 ЛОТ-а по проект „Устойчиво и интегрирано градско развитие” по ОП „Регионално развитие”. Последният осми ЛОТ е в Русе и обхваща 3 бюра по труда на територията на регионалната служба по заетост. Той предстои да бъде завършен в средата на месец юни. Приоритетно са обхванати районите с малцинствено население и тези с високо равнище на безработица. Отделно в 7-те области, залегнали в проекта, с предимство са били бюрата по труда, които имат належаща нужда от ремонт.

Общата стойност на изразходваните средства е 1 830 000 лв. Икономиите са на стойност около 2,2 млн. лв.

Забележка: Всички данни са осреднени

Допълнителни икономии идват и от ЛОТ-София, който е прекратен изцяло на този първи етап заради несъответствия с подадения проектен фиш. Конкуренцията между фирмите в условията на криза са довели до тези разлики между одобрените суми и крайните, обясниха експертите на Агенцията по заетостта. Благодарение на тези икономии, в края на май Агенцията може да подаде нови предложения като конкретен бенефициент на ОПРР. Вторият етап на проекта трябва да завърши до края на 2013 г.

Отделно Агенцията по заетостта има одобреният проект „Укрепване капацитета на екипа по средносрочната рамкова инвестиционна програма в Агенцията по заетостта” на стойност 251 503.40 лева. В началото на годината АЗ подписа договор за подготовка, управление, наблюдение, оценка, информация, контрол и укрепване на административния капацитет за изпълнение на ОПРР, финансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Това означава, че служителите ще получат административна и логистична подкрепа, необходима при управлението на значителни финансови средства и дейности, свързани с постигане на енергийна ефективност, модернизиране на работната среда и въвеждане на обслужване на „Едно гише” в Дирекции „Бюро по труда” в цялата страна. Проектът ще спомогне за засилване на координацията при изпълнението на дейностите, при внедряването на добри управленски практики и предоставянето на ноу-хау при организирането на процесите в изпълнение на мерките, разписани в проектните фишове. Предвижда се техническо и експертно обезпечаване на екипа по средносрочната инвестиционна програма (СРИП)- закупуване на компютърна конфигурация и периферия към нея. Ще бъде възложено на външен изпълнител организирането на логистика, съгласно Закона за обществените поръчки. Тя ще позволи засилена комуникация и координация на екипа на централно ниво с ангажираните с изпълнението на проектните дейности по региони експерти.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159