EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

32 британски доклада за ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

32 британски доклада за ЕС

mail11:00 | 25.07.2013прегледи 559 коментарикоментари 0


Най-голямата оценка на членството на Великобритания в ЕС от 40 години стигна до заключението, че то е подпомогнало икономическия растеж и потребителите, но също така е подчертало необходимостта от запазване на контрола над собствената данъчна политика, обяви правителството, цитирано от Ройтерс. Първите шест от общо 32 доклада за отношенията на Великобритания с ЕС ще послужат като основа при предоговарянето на ролята на страната в Европа от премиера Дейвид Камерън преди референдума за членството, който той обеща да свика до края на 2017 година.
"За първи път тези доклади събират на едно място информация от целия спектър, за да се даде точна и подробна картина на влиянието на ЕС върху нашето всекидневие", заяви външният министър Уилям Хейг.
"Някои случаи изтъкват важността да бъде запазен националният суверенитет в сфери като прякото данъчно облагане", се посочва в изявлението на правителството.
"Други примери показват други области, в които действията на ЕС са донесли ползи за британските потребители и са благоприятствали икономическия растеж - например, ролята, която единният пазар изигра за намаляването на цената на въздушния транспорт и за увеличаване на броя на авиомаршрутите в ЕС", се допълва в съобщението.
Правителството описва оценката като "най-пространния анализ, правен някога, на въздействието на членството в ЕС върху Великобритания". Кабинетът ще публикува докладите до 2014 година. Първият разглежда европейския единен пазар, данъчното облагане, външната политика, чуждестранната помощ, здравеопазването и благоденствието на животните.

 


Тагове: доклади, ЕС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg