EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

31 проекта по подмярка 4.2 от ПРСР на следващ етап

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

31 проекта по подмярка 4.2 от ПРСР на следващ етап

mail16:00 | 19.02.2021прегледи 826 коментарикоментари 0


След като са оценили 50 проекта от втория прием по подмярка 4.2 за инвестиции в преработка и маркетинг на селскостопански продукти“ от ПРСР 2014-2020 г., експертите от фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция са открили три проекта, които се проверяват за измами. Оценката им е спряна от дирекция „Противодействие на измамите” , съобщиха от ведомството.

На този етап са одобрени 31 проекта, които преминават към следващия етап на техническа и финансова оценка.Тези проекти са разпределени за обработка във връзка с увеличения бюджет по процедурата съгласно Заповед № РД 09-893 от 16.09.2019 г. и са получили от 70 до 74 точки, включително и на предварителна оценка.

Цели 15 от проектите обаче са отхвърлени, а един проект е оттеглен от кандидата, сочи отчетът. На интернет страницата на ДФ „Земеделие“ е публикуван списък с проектите, които не преминават на последващ етап – техническа и финансова оценка.

Как да се прилага подмярката в бъдеще

Ще бъдат изпратени и уведомителни писма, така че кандидатите биха могли да оспорват тяхното отхвърляне. В едноседмичен срок след получаването им кандидатите могат да подадат възраженията си пред изпълнителния директор на ДФЗ – РА чрез ИСУН.

След приключване на процедурата по обжалване, допустимите проектни предложения ще преминат на последващ етап.

Техническата и финансова оценка се извършва само за проектните предложения, които са преминали успешно оценка на административно съответствие и допустимост. Когато на този етап се установят обстоятелства, които изискват допълнителна пояснителна информация, ДФЗ – РА изпраща на кандидата уведомление чрез ИСУН.

След приключване на етап - техническа и финансова оценка, кандидатите, чиито проектни предложения са одобрени за финансиране ще получат уведомителни писма, с които ще бъдат поканени да представят в 30-дневен срок доказателства, че отговарят на изискванията за бенефициент, като представят необходимите документи. След представяне на документите кандидатите ще бъдат поканени за подписване на административни договори по процедура № BG06RDNP001-4.001, по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР 2014-2020 г. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg