EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

300 хил. коли напускат София днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 хил. коли напускат София днес

mail10:20 | 21.12.2012прегледи 508 коментарикоментари 0


300 000 автомобила се очаква да напуснат София в днешния ден преди празниците. 80 пътни полицаи ще се грижат за сигурността по направленията за напускане на София от днес на обяд и утре сутринта, съобщи "Пътна полиция" - СДВР, цитирана от Фокус. Направленията са - бул. „Цар. Борис I” – Пернишко шосе, Ломско шосе до Околовръстен път, от тунела на „Люлин” в посока Околовръстен път и автомагистрала „Люлин”, от бул. „Ситняково” ще се вземат мерки по „Ботевградско шосе” до магистрала „Хемус” и Цариградско шосе.
Подобни мерки ще бъдат взети и на 1 януари, когато хората се връщат.
Предприети са мерки и са проведени срещи с всички ръководители на моловете, тъй като има голямо струпване и неправилно паркиране в тези райони. Там ще дежурят постоянно екипи и паяци за принудително вдигане на автомобили.
Екипи ще проверяват за алкохол, наркотици, неправилно паркиране, превишена скорост, червен светофар.
За периода от 21 декември до 3 януари е предвидено да има засилени дежурства най-вече на местата, където се очаква да се проведат публични масови мероприятия като концерти, тържества и др. В обезпечаването им са ангажирани 6704 полицейски служители от „Охранителна полиция”. Очаква се да бъдат включени и служители от дирекция „Специализирани полицейски сили” с около 395 служители. „Охранителна полиция” и в Областните дирекции по места е създадена необходимата организация за нормално протичане на празниците и за спокойствието на гражданите.

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” засилва превантивния контрол на превозите на пътници с автобуси и таксиметрови автомобили по време на предстоящите коледни и новогодишни празници, съобщи от своя страна Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От началните автогари инспекторите ще извършват подробни проверки за нарушения, свързани с техническото състояние, както и за спазването на нормативните изисквания при извършването на превози с автобуси. На междинните автогари проверяващите ще следят и за издаване на билети, багажни разписки, наличие на багаж без придружител, както и за правостоящи пътници и нерегламентирани превози, допълни Божков. По думите му инспекторите от Автомобилна администрация ще проверяват за използването на вериги от тежкотоварните камиони по заснежените участъци.
„Препоръчвам на всички граждани да изискват от таксиметровите водачи да включват таксиметровите апарати и да издават фискален бон, който им гарантира правата и доказва превоза”, каза изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Валентин Божков. Той обяви, че по нареждане на министър Ивайло Московски е проведена среща с представители на браншовите организации на таксиметровите и автобусните превозвачи, с които са коментирани мерки за недопускане на нарушения по време на празниците с цените на таксиметровите услуги, както и осигуряването на допълнителни изправни автобуси.
От началото на годината до края на ноември инспекторите на Автомобилна администрация са проверили над 257 000 превозни средства, извършващи превоз на пътници и товарни, което е с 5% повече в сравнение със същия период на 2011 г. Съставени са близо 24 000 акта или с около 22% повече в сравнение със същия период на 2011 г. Издадени са близо 3 500 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, като за извършване на незаконни превози от началото на годината 127 МПС са спрени от движение за 6 месеца. За констатираните нарушения са наложени санкции за над 12 млн. лева, което е с около 12% (1 327 000 лева) повече в сравнение със същия период на 2011 г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165