EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

300 случая на финансови нарушения в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 случая на финансови нарушения в ЕС

mail17:45 | 16.09.2021прегледи 763 коментарикоментари 0


Европейската прокаратура разследва 300 случая на финансови нарушения на обща стойност 4,5 милиарда евро, съобщава британският вестник The Financial Times, позовавайки се на говорител на институцията. „Това е доста значителна сума“, цитира изданието думите на говорителя.

Представителят на Европейската прокуратура уточни, че първото обвинение може да бъде представено до края на годината. Това означава, че първите дела, образувани от органа, може да бъдат разгледани в националните съдилища следващата година.

Според думите на говорителя, някои от делата са били образувани по-рано и впоследствие са прехвърлени към националните власти на страните от Европейския съюз. Друга част от делата са инициирани от Европейската прокуратура независимо.

Според вестника един от случаите се отнася за трансгранична измама с ДДС за 14 милиона евро. Като част от разследването полицията е претърсила помещенията на предприятия в България, Унгария, Германия, Нидерландия и Словакия. В същото време заподозрени от Унгария, които заедно с Дания, Ирландия, Полша и Швеция не участват в проекта за Европейската прокуратура, може да бъдат изправени пред съд в друга държава поради трансграничния характер случай.

Европейската прокуратура започна своята работа на 1 юни 2021 г. Основната задача на този орган е да се бори срещу финансови нарушения в ущърб на ЕС в 22-те участващи държави./Труд


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg