EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

300 млн. евро инвестиции до месеци, надява се Борисов

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

300 млн. евро инвестиции до месеци, надява се Борисов

mail12:31 | 01.03.2010прегледи 668 коментарикоментари 0


Високите оценки, които получаваме от международните партньори, ще привлекат нови инвестиции в България, заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на Шестия национален иновационен форум. Темата тази година е „Наука, технологично развитие и иновации: политика за растеж и развитие през следващото десетилетие”, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Негови съорганизатори са фондация „Приложни изследвания и комуникации”, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представителството на Световната банка у нас и Enterprise Europe Network, която е най-голямата информационно-консултантска мрежа за малки и средни предприятия в Европа.
Пред участниците във форума премиерът Борисов посочи, че след отблокирането на средствата от ЕС се надява в следващите месеци доста международни компании да предпочетат България за реализиране на инвестиционните си програми и по този начин в икономиката на страната да бъдат вложени между 200 и 300 млн. долара. Според министър-председателя друг стимул за бизнеса е добрата данъчна среда и високата оценка, която държавата получава от международните финансови институции като Световната банка и Международния валутен фонд. „Всички тези сигнали много бързо обикалят света и ще докарат нови инвестиции в България”, подчерта Борисов.
Премиерът изтъкна, че трябва да се отделя все повече внимание на новите технологии и да се търсят различни стимули за внедряването им. Той посочи, че на последното заседание на Европейския съвет в Брюксел председателят на ЕК Жозе Барозу е представил доклад, който показва с какъв темп се движи Европа в сектора на иновациите. За пример той спомена, че Google е инвестирала за иновации и нови технологии повече средства отколкото целия ЕС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160