EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

30% ръст на турски туристи през зимата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30% ръст на турски туристи през зимата

mail12:40 | 23.01.2015прегледи 876 коментарикоментари 0


По предварителни данни се очаква ръст от 30 – 40% на турските туристи в зимните ни курорти в сравнение на същия период на миналата година, прогнозира министърът на туризма каза министър Николина Ангелкова. По думите й турските оператори информират, че вече се възползват от възможността да подават и получават в рамките на 1-2 дни туристически визи по електронен път, което все повече налага България на турския пазар.
Министър Николина Ангелкова и кметът на Истанбул Кадир Топбаш се договориха да бъдат организирани дни на България в турската столица и дни на Турция - в София. "Това е възможност не само да популяризираме нашата страна, но и основа, на която да развиваме дългосрочни контакти както между местната и държавната власт, така и между бизнеса от двете страни", подчерта българският министър.
Представители на големи турски туроператории турагенти ще посетят България за работна бизнес среща с наши фирми, на която ще стартира разработването на съвместните туристически продукти за далечни пазари като Китай.
България участва в международното туристическо изложение "East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition 2015" (EMITT), което се провежда в Истанбул.
Страната има информационен щанд от 99 кв. м, чийто основен организатор е министерството на туризма. Представят се 24 български туристически фирми, общински администрации и туристически сдружения. Има много голям интерес към българския щанд и към направената презентация за потенциала на България като целогодишна туристическа дестинация под наслов "A Discovery to
Share".
През миналата година борсата в Истанбул се проведе в 12 палати на обща площ 65 хил. кв. м, на които се представиха над 4500 организации от 70 държави.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg