EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

30% повече посетители на панаира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30% повече посетители на панаира

mail17:40 | 16.03.2012прегледи 648 коментарикоментари 0


Над 30% повече са посетителите, които разгледаха изложенията в Международен панаир Пловдив в първия ден от тяхното откриване, в сравнение със старта им през миналата година. Регистрираните специалисти са се увеличили с 36%, а продадените билети – с 33%. Международните изложби „Винария“, „Фудтех“ и „Хорека Пловдив“ се провеждат съвместно за втори път. Те започнаха на 15 март и ще продължат до 18 март.
10% от гостите са собственици на фирми, 33% - мениджъри. Най-голям е интересът към вината и алкохолните напитки, винения туризъм, оборудването за винопроизводство и лозарство.
Експозициите от изложбата за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ също привличат вниманието на гостите. 25% от тях са посочили, че идват, за да видят продукти на хранителната индустрия, 15% - машини и съоръжения, 11% - материали, суровини и консумативи. Оборудването и обзавеждането за ресторанти, барове и търговски обекти от изложението „Хорека Пловдив“ е било целта на 31% от посетителите през първия ден. В двата форума участват директни и представени фирми от 10 държави.
Дойдохме тук, за да се срещнем с български предприемачи от хранителната индустрия, но имахме интересни преговори с много компании от други държави, дори от Саудитска Арабия, заяви Херберт ван Слоис, представител на Асоциацията на производителите на машини за хранителната промишленост GMV - партньор в организирането на холандската търговска мисия, която гостува в панира на 15 и 16 март. Тя избра изложението „Фудтех“, за да установи безнес контакти у нас.
В деловите срещите се включиха 15 холандски и близо 40 български компании. Българските мениджъри, с които разговаряхме, имат амбиция да купят модерни технологии и техника, сигурен съм, че по-късно ще има резултати от мисията, коментира Херберт ван Слоис. Участници в преговорите ще бъдат поканени да посетят безплатно две изложения в Холандия през 2013 г., за да се срещнат и с други компании.


 


Тагове: изложения, вино
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4070