EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

30% от лозята застраховани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30% от лозята застраховани

mail16:00 | 13.03.2012прегледи 532 коментарикоментари 0


Около 30% от лозовите насаждения са застраховани. Това каза в сутрешния блок на телевизия България он ер Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното. Очакванията му са, че застраховките ще се повишат, а причината са неприятните метеорологични явления, като застудяването, както природните стихии ще накарах хората да застраховат продукцията си.
Един от проблемите пред бранша у нас е това, че бялото грозде се изкупува от чужди фирми. Имаме недостиг на бяло вино, заяви Красимир Коев.
По думите му - винопроизводителите трябва да направят нови засаждения на бяло грозде, защото в противен случай ще се стигне да недостиг на бяло вино. Относно тенденциите пред сектора, Коев коментира, че вече има леко раздвижване и на вътрешния пазар, и при износа.
Страната ни се обявава против либерализацията на лозовите насаждения. В момента има ограничение на лозята, които могат да бъдат засадени. Европейска директива предвижда това ограничение да падне след 2015 г. Красимир Коев обясни, че това ще доведе до загуба на финансови ресурси на страната ни. сега страната получава 112. 600 млн. евро като субсидии от Европа. Тези пари няма да бъдат получавани, когато се въведе либерализацията, уточни Коев.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099