EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

30 млн.лв. за детски градини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 млн.лв. за детски градини

mail12:45 | 24.01.2013прегледи 492 коментарикоментари 0


30 милиона лева от бюджета се отпускат за строителство на нови детски градини и ясли и ремонт на съществуващи. Средствата са за Столична община и общините в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе и Стара Загора. Планира се изграждането на 19 нови детки заведения и ремонт на 15. Така ще се осигури 15% от недостига на места в градини и ясли и ще сприемат 2 800 деца обяви министърът на финансите Симеон Дянков: Ако за 4 поредни бюджета държавата допълнително залага по 30 милиона, за 4 години ще изчезне напълно дефицита на места в детски ясли и детски градини, който знаете всяка година се появява, особено в големите градове. Затова започваме от големите градове. Там нуждите са най големи, но вече сме разпратили писма и към всички останали кметове, започвайки от големите, средните и след това малките населени места, за да видим и там анализите какви са нуждите за детски ясли и детски градини и, може би, с по добро изпълнение на бюджета във времето, допълнително да финансираме и тяхната дейност.

София получава половината от сумата. Кметът Йорданка Фандъкова обясни, че заедно с предвидените от общината пари за нови детски градини ще се подобри чувствително приема на деца.

Имаме абсолютно изравнени усилия. 15 милиона, които общината планира за изграждането на 9 нови сгради и 15 милиона, които правителството предоставя за изграждането на още 8 нови сгради ще позволят над 1 800 деца в повече да получат места в детските градини. Наистина една сериозна грижа не само за децата, но и за активните родители, които искат да ходят на работа и, съответно, децата им да се отглеждат и възпитават при едни невероятно прекрасни и добри условия. Детските градини, всички знаем, новите, са като дворци, с басейни, с физкултурни салони. Новите градини в София ще са в две в Красно село -, в Кумарица и Герман по една, в район Изгрев - четири групи , в Младост 7 групи и в Дружба две - две групи. Правителството ще отпусне хуманитарна помощ в размер на 300 000 лева за дейността на Световната продоволствена програма в Сирия. Генералният секретар на ООН призова спешно да бъдат осигурени над 1 млрд. долара за най-належащите нужди на засегнатите от конфликта над 4 милиона сирийски граждани. Решението за отпускане на помощта ще бъде обявено по време на първата Донорска конференция на високо равнище за Сирия в края на месеца в Кувейт./БНР
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg