EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

30 зарядни станции в Румъния, България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 зарядни станции в Румъния, България

mail11:45 | 10.02.2020прегледи 1188 коментарикоментари 0


Лидерът на пазара на дистрибуция на горива в Румъния "Петром" ще инсталира станции за зареждане на електрически автомобили на 30 свои бензиностанции в Румъния и България през следващите две години, съобщава румънското издание "Економика", цитирано от БТА. 

"Петром" управлява най-голямата мрежа за дистрибуция на горива в Румъния и има мрежа от бензиностанции в Република Молдова, Сърбия и България. От компанията съобщиха, че започват да инсталират зарядни станции за електрически автомобили в бензиностанциите в Румъния и България. Енергията няма да бъде безплатна, заяви Раду Капръу от "Петром".

В момента "Петром" има само една зарядна станция за електрически автомобили, намираща се на бензиностанция на ОЕмВи в Букурещ. Новите станции ще бъдат инсталирани в зависимост от търсенето, на бензиностанции с интензивен трафик.

"Петром" управлява мрежа от около 700 бензиностанции в четирите страни под марките "Петром" и ОЕмВи. В Румъния има 408 бензиностанции "Петром" и 50 ОЕмВи, в Молдова - 82 бензиностанции "Петром", в България - 93 бензиностанции ОЕмВи, а в Сърбия - 61 бензиностанции ОЕмВи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg