EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

30-40 хил. туристи/ден в Стария Несебър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30-40 хил. туристи/ден в Стария Несебър

mail09:05 | 12.05.2016прегледи 839 коментарикоментари 0


София, Силвия Симеонова, БТА

Между 30 и 40 хиляди души на ден посещават Стария Несебър през активния туристически сезон, общината очаква да привлече дори повече гости през 2016 г. заради богатата културна и фестивална програма в региона, каза в интервю за агенцията кметът на община Несебър Николай Димитров.

Доскоро преобладаващи са били скандинавските групи туристи, но общината се опитва да възобнови интереса и на гостите от бившите социалистически страни, за които Слънчев бряг е традиционно позната дестинация, коментира кметът на Несебър Николай Димитров.

Като единствен черноморски град под егидата на ЮНЕСКО Несебър се радва на целогодишен туристически интерес и затова развива не само сезонен, но и конгресен, културно-исторически, поклоннически, фестивален и дори сватбен туризъм. Двойки от над 52 държави са сключили брак в града през последните 7-8 години.

Универсалният език на културата привлича чуждестранните туристи не само с атмосферата на миналото, но и с традициите на съвременния бит. Затова на специализираните туристически борси общината представя едновременно Несебър, Слънчев бряг, Обзор, Свети Влас, Равда, както и съставните селища без излаз на море, интересни с традиционните обичаи като празника на домашната наденица, на хляба, на младото вино, на меда.

Освен богатата културна и фестивална програма, селищата в региона привличат гости целогодишно и с инициативите "Несебър - любим в четири сезона" и "5 дни, 4 сезона, 3 общини", в която си подават ръка три различни общини - Несебър, Бяла и Долен чифлик. Общината развива съвместни туристически продукти и с градове по южното Черноморие като Бургас, Поморие и Созопол, отбеляза Николай Димитров.

Кметът на Несебър ще участва в дискусиите за опазването на културно-историческото наследство, част от Дванадесетата световна среща на българските медии (17 - 21 май, Прага), организирана от БТА и Асоциацията на българските медии по света.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg