EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 млрд. лв. за 40 години напред

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 млрд. лв. за 40 години напред

mail10:40 | 02.03.2012прегледи 476 коментарикоментари 0


МОСВ подготвя мобилни групи от експерти, които ще съдействат на общините за реализирането на инфраструктурните проекти, финансирани по Оперативна програма „Околна среда”. Екипи от инженери и юристи ще подпомагат екипите по места в началната фаза на изпълнение на проектите. Така Управляващият орган на програмата цели да надгради усилията, положени съвместно с общините за подготовката на качествени инвестиционни проекти.
Посещенията по места ще започнат от средата на този месец, като графикът ще бъде готов до няколко дни, съобщи министър Караджова пред кметовете и председателите на общински съвети на българските общини, участници в Общото събрание на НСОРБ.
„Наистина е уникален шансът да усвоим около 3 милиарда лева за инфраструктура, която ще се ползва 40 години напред. Това е шанс, който не е ясно дали ще може да се повтори” - подчерта министър Караджова. „Договорирани средства по Оперативна програма „Околна среда” не означава просто два подписа. Зад тях стои подготовката на всеки един проект, за която са отделени между пет месеца и година. След като 12 общини успяха да завършат 15 големи инфраструктурни проекта по оперативната програма - това са както малки, така и големи общини, съм убедена, че всички вие, на които ви предстои изпълнението, ще се справите, тъй като капацитетът вече е натрупан”, допълни тя.
С новия подход за съдействие от страна на МОСВ по места ще се подпомогне бързото и точно изпълнение на над 80 нови проекта и пълноценно инвестиране на повече от три милиарда лева, предоставени на България от Европейския съюз за модернизиране на ВиК мрежите и за качественото пречистване на градските отпадъчни води.
„Ние имаме готовността да дойдем при вас, ако пожелаете. Минахме заедно най-голямото предизвикателство – да подготвим проектите, сега остава да ги изпълните успешно”, каза в заключение министър Караджова.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg