EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

3 млрд. евро за спасяването на Алиталия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 млрд. евро за спасяването на Алиталия

mail18:30 | 13.05.2020прегледи 492 коментарикоментари 0


Около 3 милиарда евро (3,25 милиарда долара) ще бъдат заделени за спасяването и национализирането на италианския авиопревозвач "Алиталия" (Alitalia), съобщи министърът на транспорта Паола де Микели, цитирана от ДПА. Заделяме ресурси, за да капитализираме нова компания, която ще поеме всички дейности на "Алиталия", включително полетите, обработката на товарите и поддръжката, каза Де Микели във видеоконферентна връзка.

Има три милиарда евро за това, допълни тя пред представители на асоциацията на чуждестранните журналисти в Италия. Финансирането ще бъде част от правителствения пакет с икономически стимули на стойност 55 милиарда евро за ударената от коронавируса италианска икономика.

"Алиталия" е под държавна администрация от май 2017 година и оцеляваше с държавни заеми. Последно е била на печалба през 2002 година. Италианското правителство бе критикувано, че упорства в подкрепата си за някогашния държавен авиопревозвач, но Де Микели подчерта, че това е в национален интерес. Влагаме пари в нея, защото "Алиталия" е стратегическа, беше в миналото, както и днес, повече от всякога, изтъкна тя, отбелязвайки, че е нужен национален авиопревозвач, за да подкрепя туризма. Преди коронавирусът да нанесе удар на целия авиосектор опитите да бъде намерен частен купувач на Алиталия, включително преговори с Делта (Delta) и Луфтханза (Lufthansa), се провалиха.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 865