EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 млн.лв. за правосъдие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 млн.лв. за правосъдие

mail17:15 | 09.05.2012прегледи 404 коментарикоментари 0


Възможностите за кандидатстване по новата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 3 млн. лв., бяха обсъдени от Управляващият орган на ОПАК и Висшия съдебен съвет и Министерството на правосъдието. Тези средства ще бъдат предоставени за по-голяма ефективност и прозрачност в дейността на съдебната власт чрез въвеждането на интегрирани автоматизирани информационни системи. На днешната среща беше дискутирана и възможността да се финансира проект за изграждане на централизирана система за бюра за съдимост. Целта на форума, организиран от ОПАК, е подобряване на комуникацията между институциите и повишаване на административния капацитет за изготвяне на качествени проектни предложения.

Близо 20 експерти участваха в информационния ден днес в Министерството на финансите за представяне на Указанията за кандидатстване. До 31 май 2012 г. могат да се подават проектни предложения за повишаване на качеството на предоставяните услуги за гражданите и бизнеса чрез подобряване и развитие на системата и централизирания портал на е-правосъдие.

Новата процедура по ОПАК е по Приоритетна ос ІІІ „Качествено административно обслужване и развитие на електронното управление", подприоритет 3.3 „Подобряване на обслужването от страна на органите на съдебната власт чрез развитие на информационните технологии". Минималната стойност на проектите е 250 000 лв., а максималната стойност - 3 млн. лв.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161