EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3-месечно дъно за добива на петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3-месечно дъно за добива на петрол

mail17:32 | 12.09.2016прегледи 1160 коментарикоментари 0


Добивът на петрол в рамките на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) се понижи до 3-месечно дъно през август, сочат предварителни данни, цитирани от Wall Street Journal.

Производството на суровината в картела се понижава с около 200 хил. барела дневно до 33 млн. барела дневно през август, което е най-ниското ниво от май насам.

Данните са на ОПЕК и ще бъдат официално представени в понеделник, посочва изданието и допълва, че преди официалната публикация може да има корекции.

Спадът в добива се дължи на понижения в производството на Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Кувейт и Катар. Някои представители на организацията твърдят, че страните понижават рекордно високите добиви и са готови да си сътрудничат в името на евентуално замразяване на добива. По-късно този месец това ще се обсъжда на среща в Алжир.

Добивът в Иран остава на ниво 3,6 млн. барела дневно през август – колкото и през май. Ислямската република заяви, че иска да увеличи производството до над 4 млн. барела дневно. Някои представители на ОПЕК твърдят, че Техеран вече е достигнал това ниво.

Добивът във Венецуела се понижаваше с 200 хил. барела дневно тази година и през последните два месеца се стабилизира на ниво 2,1 млн. барела дневно. Производството в Алжир и Либия се понижава през август съответно с 9 000 барела на ден и 28 хил. барела на ден.

Само в Ирак и Нигерия има значителни повишения. Властите в Багдад са съобщили на ОПЕК, че добивът расте с 32 хил. барела дневно до 4,64 млн. барела дневно през август. В Нигерия производството се повишава със 186 хил. барела дневно до 1,46 млн. барела на ден.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg