EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

3 км. от Западната дъга готови през юли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 км. от Западната дъга готови през юли

mail06:45 | 26.01.2014прегледи 1587 коментарикоментари 0


През юли т. г. трябва да е завършен първият участък от около 3 км от Западната дъга на Околовръстния път, стана ясно след инспекция на строителското, което направи министър Терзиева и шефът на АПИ Стефан Чайков. На участъка се изграждат три големи съоръжения – пътен възел при бул. „Царица Йоана“, който включва естакада с 18 отвора, пътен възел при бул. „Сливница“ с естакада с 12 отвора и мост при река Какач.
Пътният възел при бул. „Сливница“ е проектиран на три нива. С построяването му ще се осигури безконфликтното преминаване през пътната връзка, ще се подобри транспортното обслужване на международния и вътрешен трафик и ще се увеличи безопасността и сигурността при пътуване, обясни инж. Чайков.
Първото ниво е под нивото на съществуващото кръстовище. По него ще се осъществява транзитното движение по Софийския околовръстен път посока север – юг. Второто ниво е на нивото на терена и ще бъде кръгово кръстовище с два дъговидни моста над СОП. Третото ниво е естакада над нивото на сегашното кръстовище. По нея ще преминава транзитният поток по направлението бул. „Сливница“ – ГКПП „Калотина“.
Трасето на участък 1 от Западната дъга на СОП е между пътния възел на АМ „Люлин“ и СОП и завършва след моста на р. Какач. Габаритът на пътя е 46 м. Включва директно трасе, разделителна ивица, разделителни ивици между довеждащите платна и директното трасе, тротоари и т. н.
Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Изпълнител е Обединение „Трейс СОП” ДЗЗД. Стойността на договора е 47 820 000 лв. с ДДС. Строителният надзор осъществява ДЗЗД „Сдружение Пътконсулт 2000-Три ес”. Техният договор е за 1 171 800 лв. с ДДС. Авторският надзор е на ЕТ „ЛЮДМИЛ КОЛАРОВ - КАНЕЛ”. Договорът е за 96 000 лв. с ДДС.
Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала „Люлин” и е част от коридор IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Видин с Кулата.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg