EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

3 зарядни станции за електромобили в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 зарядни станции за електромобили в Пловдив

mail14:58 | 05.03.2020прегледи 2149 коментарикоментари 0


ЕVN България инсталира три зарядни станции за електромобили в Пловдив. Всички са за обществено ползване и на тях се зарежда безплатно до края януари 2021 г. С това компанията дава стимул за по-екологичен начин на придвижване и по-чист въздух.

Две от електроколонките се намират в центъра на Пловдив - ул. Христо Г. Данов 37 (пред централата на EVN) и до Голямата базилика (бул. Княгиня Мария Луиза 3), което ги прави подходящи за всички, които посещават институции, туристически и обществени места.

Станцията до Голямата базилика предстои да се въведе в експлоатация в средата на март. Третата зарядна станция е пред EVN Топлофикация (ул. Васил Левски 236) на изхода към магистрала „Тракия“. Това я прави подходяща за зареждане при пътуване по магистралата, което увеличава възможностите за изминаване на разстояние от и към София, особено през летния туристически сезон.

Към всяка зарядна станция има 2 паркоместа маркирани в зелен цвят само за електромобили. По този начин станциите позволяват да бъдат зареждани два електромобила едновременно (всяка станция има два независими порта).

Мощността на всяка една станция е до 22 киловата (kW), като зареждането се осъществява чрез два типа портове:

-        „Тип 2“ – с мощност 22 киловата (kW)

-        „Шуко“ – с мощност 3,7 киловата (kW)

Зареждането става лесно с мобилно приложение „EVN2GO“

Активирането на зареждането става чрез „EVN2GO“ - безплатно приложение за мобилен телефон съвместимо с всички версии на операционни системи „Android”и “iOS”.

EVN разполага и с два електромобила в своя автопарк в Пловдив, като част от мерки за популяризирането на екологичния транспорт.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg