EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

3 % дефицит е трудно постижим за Ирландия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

3 % дефицит е трудно постижим за Ирландия

mail16:30 | 20.09.2010прегледи 644 коментарикоментари 0


Нарастващите разходи за покриване на лихвите по държавния дълг е водещата причина, поради която ирландското правителство може да не успее да намали бюджетния си дефицит до 3 % от БВП до 2014 г., заяви управителят на Ирландската централна банка днес, цитиран от The Wall Street Journal.
По думите на управителя на Централната банка на Ирландия Патрик Хонахън по всяка вероятност ще са необходими допълнителни съкращения на разходите или повишаване на данъците, за да бъдат постигнати правителствените цели. Хонахън е и член на управляващия съвет на Европейската централна банка, уточнява изданието.
„През следващите години, ако настоящата динамиката около дълга се задържи, то ще се наложи да бъде направено сериозно препрограмиране на бюджетния профил през следващите години,” отбеляза още  управителят на Централната банка на Ирландия.
Без потвърждаване, че Ирландия може да постигне планирания дефицит, разходите по дълга могат да нараснат още.
Като допълнение на повишаващите се разходи около обслужването на дълга, Патрик Хонахън коментира, че събитията от реалната икономика и понижаването на цените, затрудняват допълнително правителството по пътя на постигане на бюджетните цели. Значителна роля за това имат и допълнителните разходи, около изплащането на дългове, свързани с преструктурирането на сериозно пострадалия от кризата банков сектор на страната.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048