EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

282 млн. домакинства са "пътуваща класа"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

282 млн. домакинства са "пътуваща класа"

mail07:19 | 09.08.2016прегледи 1719 коментарикоментари 0


Около 282 милиона домакинства ще планират поне една почивка зад граница годишно до 2025 г., ръст от почти 35% спрямо 2015 г. Това показва ново проучване на Visa Inc. Проучването разглежда настоящите модели на пътуване на картодържателите на Visa по целия свят и ги съчетава с оценки на индустрията и прогнози за пътуванията. Средните разходи на домакинствата, които е най-вероятно да пътуват в чужбина, ще достигнат през 2025 г. средно 5 305 долара годишно, се посочва в проучването. Изследването също така разкрива ключовите фактори, които се очаква да влияят върху международните пътувания през следващото десетилетие. Сред тях са нарастващата средна класа в световен мащаб, по-голямата интернет свързаност, подобрената транспортна инфраструктура в много страни и застаряването на световното население, което има повече време за ваканционни пътувания.

"В бъдеще пътуванията в международен план ще зачестят и ще станат по-постижими, благодарение на променящите се демографски фактори, както и на напредъка на технологиите, които правят пътуванията зад граница по-лесни и по-евтини. „Пътуващата класа“ ще се увеличи и тя ще харчи все по-голям дял от семейния доход за трансгранични пътувания“, обобщава резултатите Уейн Бест, главен икономист.

Проучването, което беше осъществено от консултантската компания Oxford Economics, анализира и прогнозните разходи в отделните страни и региони. Таблицата по-долу показва 10-те страни, които ще имат най-голям дял в пътуванията в чужбина, като прогнозите за 2025 г. са направени въз основа на резултатите от 2015 г.

Разходи за пътувания на домакинствата по света до 2025 г. (в млрд. долари)*

*проучването е направено сред домакинства, които печелят над 20 000 долара годишно, прогнозите се базират на него

 

Още акценти от световния доклад:

Появата на нова глобална „пътуваща класа“: Ръстът в доходите в целия свят създава „пътуващата класа“. Изследването разкрива, че днес в световен мащаб на домакинствата с годишен доход над 20 000 долара се падат над 90% от разходите за международни пътувания. Според прогнозите до 2025 г., почти половината от всички домакинства в света (945 милиона) ще имат доходи над 20 000 долара, което ще стимулира международните пътувания и разходите, особено на домакинствата от нововъзникващи пазари като Китай, Русия и Бразилия.

Глобално застаряване на населението: До 2025 г. пътуващите на възраст над 65 години ще удвоят броя на международните си пътувания до около 180 милиона на година, което представлява едно от всеки осем международни пътувания в световен мащаб. Проучването прогнозира, че по-възрастните туристи ще могат да си позволят по-дълги пътувания с по-голям комфорт при по-високи цени. Тенденции като "медицински туризъм", при които възрастното население предприема международни пътувания с медицински цели, също ще бележат ръст в бъдеще.

Повишена свързаност: Обединените сили на глобализацията и технологиите разширяват достъпа до други страни. През следващото десетилетие се очаква изграждане на повече от 340 нови летища, като по този начин ще се оформят нови маршрути и дестинации, които ще направят международните пътувания по-лесни и по-удобни. В същото време осведомеността за възможностите за пътуване нараства с бързото навлизане в интернет и увеличаването на мобилните устройства по целия свят. Дигиталната свързаност не само насърчава по-голяма спонтанност в пътуванията, но също така стимулира по-широк спектър от персонализирани туристически възможности.

снимки:Pixabay.com


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4125