EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

28 центъра за кариерно ориентиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

28 центъра за кариерно ориентиране

mail11:20 | 23.04.2012прегледи 530 коментарикоментари 0


Над 460 хил. ученици от цялата страна ще получават професионални съвети за това каква специалност да изберат в училище и в университета и как да се реализират на пазара на труда след завършване. Това ще стане възможно чрез проекта на образователното министерство "Система за кариерно ориентиране в училищното образование".
Програмата ще обхване учениците от 1-ви до 12-ти клас. За изпълнението на целите й ще бъдат изградени 28 регионални центъра за кариерно ориентиране. Те ще бъдат разположение във всичките областни градове у нас. За по-добрата подготовка на учениците ще бъдат ангажирани общо 150 консултанти, които са обучени по международни стандарти. Те ще работят не само с учениците, но и с техните учители, педагогически съветници и с директорите на училища.
Освен за бъдещите професии, експертите ще помагат на учениците и при избора на подходяща специалност в университета. Проектът предвижда да се въведат модели за сътрудничество между пазара на труда и училищата.
За създаването на системата за кариерно ориентиране са предвидени 10 млн. лева по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"./Нова телевизия
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg