EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2.8 млн. лв. за нова сграда на НОИ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2.8 млн. лв. за нова сграда на НОИ

mail12:45 | 05.11.2010прегледи 1218 коментарикоментари 0


Директорът на НОИ Христина Митрева коментира пред бТВ информацията, че НОИ ще изхарчи милиони за нова сграда в Пазарджик, като обясни, че става въпрос за закупуване на ново териториално поделение на институцията. Митрева обясни, че в момента служителите са разпределени в три отделни сгради в много лошо състояние, където дори няма и приемна. Директорът на осигурителния институт подчерта още, че въпреки лошите условия, работата продължава, тъй като НОИ е обществена институция и гражданите трябва да бъдат обслужвани. Като „манипулация” и „грешка” Митрева определи разпространената в медиите информация, че предвидената нова сграда ще бъде архивохранилище.
Втората грешка, според нея, е, че цената, която се цитира от 1120 евро на кв. м. всъщност са отхвърлени предложения. "Имахме пет оферти, като от 2005 г. до момента търси сграда за териториалното поделение в Пазарджик. Искахме да одобрим една сграда, която излиза 460 евро на кв. м. „На територията на обекта има и ресторант, но него искахме да го преустроим на приемна и за безработицата, и за болничните с всички необходими условия", обясни още Митрева, цитирана от информационна агенция Стандартнюз. Директорът на НОИ съобщи, че не е имало изобщо заседание на Надзорния съвет за закупуването на такава сграда на НОИ.
За новата сграда ще се похарчат около 2.8 млн. лв., но става въпрос за 2760 кв. м., т.е., излиза под хиляда лева кв. м, уточни още тя. "Ние търсим от 5 години такава сграда, в момента цените са паднали най-много. Имаме различни предложения – от 1120 до 460 евро. Ние приемаме не най-ниската цена, но сграда, която ще ни свърши работа", обоснова се директорът на НОИ.

 

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg