EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

28 българи с декларирани доходи над 1 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

28 българи с декларирани доходи над 1 млн. лв.

mail15:56 | 29.04.2010прегледи 1103 коментарикоментари 0


Двадесет и осем българи са декларирали пред Националната агенция по приходите (НАП) доходи над един милион лева в годишните си декларации за облагане на доходите от 2009 г. За същия период на миналата година над 1 млн. лв. доходи са посочили 87 души, съобщиха от НАП.
30 април е последният срок, в който гражданите могат да подадат годишната си декларация за облагане на доходите от 2009 г. От НАП предупреждават, че тези, които са изчакали последния ден, за да представят своите документи, трябва да са подготвени, че може да чакат на опашки и да не бъдат обслужени бързо. Декларации могат да се подадат също и по пощата с обратна разписка, в определени пощенски станции срещу входящ номер, както и по електронен път. Всички, които подадат декларация чрез интернет, подписана с електронен подпис, ползват отстъпка от 5% върху дължимия данък за довнасяне.
И докато общият брой на българите, декларирали доходи над 1 млн. лв. намалява, то този на тези с над 10 млн. лв. леко се повишава.
До 15 април трима заможни българи вече са обявили доходи над 10 млн. лв. само за изминалата година.
Те трябва да довнесат в държавната хазна по над 1 млн. лв. за данък върху доходите. За същия период на миналата година данъци за довнасяне над 1 млн. лв. е обявил само един милионер.
До края на април всички офиси на НАП ще приемат декларации без прекъсване за обедна почивка.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg