EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

27% ръст на британските фалити

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

27% ръст на британските фалити

mail17:10 | 21.07.2023прегледи 1384 коментарикоментари 0


Броят на фирмите в Англия и Уелс, които са изпаднали в неплатежоспособност, рязко се е увеличил през юни, като в сравнение със същия месец на миналата година е нараснал с 27 процента, сочат най-новите официални данни на Службата по несъстоятелността, пише в. "Файненшъл таймс".

Броят на регистрираните фирмени фалити в Англия и Уелс през юни е бил 2163, което е рязко увеличение спрямо 1698 декларирани фалита през същия месец на 2022 г.

Така британските предприятия, обявили неплатежоспособност, са били повече отколкото по време на пандемията от КОВИД-19, а също и повече отколкото нивата преди пандемия.

Дейвид Кели, ръководител на отдела по несъстоятелност в "Прайсуотърхаус Купърс" (PwC), обяснява, че "тъй като лихвените проценти се покачват, повече фирми могат да бъдат засегнати и заради това очакваме броят на фалитите да продължи да расте".

По предварителни данни, през трите месеца до края на юни, в несъстоятелност са били обявени 6403 фирми от Англия и Уелс, допълва Ройтерс.

Ако числата се потвърдят, когато бъдат публикувани официалните данни по-късно през месеца, това ще бъде най-високото ниво на фирмените фалити за календарно тримесечие (на база сезонно неизгладени данни) от първото тримесечие на 2009 г., коментира данните Гарет Харис, партньор в консултантската фирма Ар Ес Ем (RSM).

Както обикновено, повечето обявявания по несъстоятелност са били доброволни ликвидации.

Принудителните ликвидации са били 260 през юни, или със 77 процента повече, отнесено към същия месец на миналата година, което според Службата по несъстоятелността отчасти отразява повече молби за ликвидация, свързани с неплатени данъци./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg