EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2.7 млрд.лв. дефицит на НЕК

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2.7 млрд.лв. дефицит на НЕК

mail10:30 | 07.01.2014прегледи 1563 коментарикоментари 0


Поевтиняването на тока поставя енергийния отрасъл в състояние на декапитализация, т.е. всички работещи фирми по веригата са в трудно финансово състояние и не могат да осъществяват ремонти и инвестиции. Това заяви в предаването „Добро утро, България!” на Радио „Фокус” енергийният експерт Иван Хиновски. По думите му, намаляването на загубите ще се отложи във времето, защото това е свързано с изграждането на нови системи и изисква инвестиции. Според експерта, заради грешки в миналото сега се стига до големи загуби по веригата.
„НЕК в момента е с огромен дефицит – над 2,7 милиарда лева. Компанията е в центъра на енергийната схема, това е организацията, която събира, общественият доставчик. При него минават всички парични потоци. Ако един от веригата е с такъв огромен дълг, е ясно, че той не може да си изпълнява надеждно функциите”, каза Иван Хиновски.
Той посочи още, че хората, използващи нощната електроенергия, може и да усетят поевтиняването на тока, но при останалите намаляването на цената ще бъде с около 2 процента, което почти не се отразява на месечната сметка.
 


Тагове: НЕК, дефицит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg