EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

26 акта за хлебопроизводители в Бургаско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

26 акта за хлебопроизводители в Бургаско

mail12:00 | 25.02.2011прегледи 1121 коментарикоментари 0


26 акта за различни нарушения са издадени при проверки в сектор хлебопроизводство, съобщи агенция Фокус, позовавайки се на информация от НАП-Бургас. В сектор хлебопроизводство на територията на област Бургас не са установени фрапиращи нарушения, които да налагат затваряне на отделни производства или търговски обекти. Законовите изисквания се спазват, в отделни случаи са констатирани различни административни нарушения. В сектора няма работници, които да са без сключени трудови договори, а в немалка част осигуровките надвишават задължителните минимални прагове за сектора. Това са част от основните изводи на териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас за извършените през последните 30 дни активни проверки в сектор хлебопроизводство в Бургаски регион. Контролът бе реализиран при оперативното взаимодействие на пет държавни институции – ТД на НАП-Бургас, Бургаските териториални структури на РИОКОЗ, Инспекцията на труда, Комисията за защита на потребителите и Областната дирекция на полицията. Водеща и координираща действията бе НАП-Бургас. Контролът в сектор хлебопроизводство премина в три основни етапа: проверка на хлебопроизводители, проверка на търговската мрежа и проверка на транспортни средства, доставящи хляб и хлебни изделия като по този начин бе обхванат целият технологичен процес в сектора – от производството – през дистрибуцията и реализацията на продукцията. Конкретно в сферата на хлебопроизводството в Бургаска област са проверени пет обекта – два хлебозавода – в Бургас и Айтос, цех за производство за хляб в село Зидарово и две фурни в село Равнец. Екипите на НАП съставиха три акта за установени административни нарушения (АУАН) за несъответствия в касовата наличност и за пропуски при отчетността на касовия апарат.
Най-голям брой нарушения на данъчното законодателство бяха установени по време на контрола на търговската мрежа. Във фокуса на екипите на НАП бяха магазини за хранителни стоки, малки пекарни, както и специализирани обекти за продажба на закуски. Осъществените 52 проверки приключиха със съставянето на 23 акта за установени административни нарушения. На практика всяка втора или трета проверка е завършвала с констатирано по-голямо или по-малко нарушение. Най-типичното и масово нарушение на данъчното законодателство е неиздаването на касова бележка в търговските обекти. Инспекторите на НАП са документирали и случаи на фрапиращи разминавания на касовите наличности и сумите, маркирани на касовите апарати в момент на различни проверки.
При контрола върху транспортните средства, превозващи хляб и хлебни изделия бе обхванат целият входящ и изходящ трафик към и от Бургас в пиковите и специфични за дистрибуцията на продукцията часове – от 00.00 часа до 07.00 часа. Тези проверки бяха извършвани от екипи на НАП и полицията. Резултатите от контрола показват, че колите отговарят на изискванията, само три автомобила не са разполагали със задължителното санитарно разрешение за превоз на подобен вид хранителни стоки.
След приключване на активните контролни действия, участващите институции се договориха да продължат с непрекъснатия обмен на информация за евентуални нарушения или пропуски с оглед възможност за незабавна и ефективна реакция при подаден сигнал.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg