EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

258 селища с проблеми в електрозахранването

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

258 селища с проблеми в електрозахранването

mail16:50 | 07.02.2012прегледи 483 коментарикоментари 0


Към 12.30 часа общо 258 селища в Югоизточна България цялостно или частично имат проблеми със захранването, съобщи ЕВН България. 100 от тях са на територията на области Хасково и Кърджали, в които е обявено бедствено положение.
Има аварирали електропроводи, а на места и засегнати от наводнение трафопостове. Основните причини за ситуацията са обилният продължителен снеговалеж, както и трудната проходимост за аварийните екипи, който затруднява физическия достъп до съоръженията.
В област Смолян с нарушено електрозахранване са малки населени места основно в общините Смолян и Баните. Нормално остава електрозахранването на големите населени места и курортен комплекс Пампорово. Общо в областта без електричество са 39 села.
Затруднена остава обстановката в областите Хасково и Кърджали, предвид обявеното бедствено положение. Екипи на дружеството се справят и с последствията от наводненията от 6 февруари, като за една част от мрежата има нормализирано електрозахранване.
Продължава работата по възстановяване на схемата и в най-критичните до момента населени места – с. Бисер и гр. Харманли. Общо в област Хасково без ток са 51 населени места. За област Кърджали техният брой е 49.
Лошите атмосферни условия засегнаха и електрозахранването в област Стара Загора. В 41 селища към момента има нарушено електроснабдяване, предимно в района на Гълъбово. В област Ямбол без захранване са 31 населени места.
Прекъсвания на електричеството има и в области Пазарджик и Пловдив, където без ток са съответно 8 и 14 селища. Засегнатите селища в Пазарджишко са предимно в планинските региони, а в област Пловдив – основно в района на Асеновград и т.нар. родопска яка.

 


Тагове: ЕВН, ток, селища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg