EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

250 хил. туристи планира за България Томас Кук

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

250 хил. туристи планира за България Томас Кук

mail17:43 | 26.09.2016прегледи 435 коментарикоментари 0


Очаква се броят на туристите в България, общо от всичките пазари на Томас Кук, да надхвърли 200 хил. през това лято, което е увеличение от 34% в сравнение с 2015 г. Планира се ръстът да се запази и през следващия летен сезон, като общият брой на туристите да достигне 250 хил., което е абсолютен рекорд за туроператора откакто работи на пазар България. Това стана ясно по време на среща на министъра на туризма Николина Ангелкова с Петер Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на Томас Кук Груп и Бьорн Сандстрьом, главен търговски мениджър на фирмата.

„За нас е много важно партньорството с големите туроператори като Томас Кук и се радвам, че то дава толкова добри резултати в кратки срокове“, каза министър Ангелкова. Тя подчерта, че през този сезон България се утвърждава като една от най-предпочитаните дестинации в региона и се отбелязват сериозни увеличения от редица пазари. Сред най-големите от тях е Германия като се очаква да приемем около 125 хил. немски туристи през лятото само по програмите на Томас Кук Груп, стана ясно по време на срещата.

Петер Фанкхаузер подчерта, че е много важно да се продължи работата в България за гарантиране качеството на туристическия продукт и увеличаване на инвестициите в подобряване на материалната база. Обсъдени бяха и възможностите за организиране на обучения за квалификация на кадрите в туристическия сектор с представители на Томас Кук.

Петер Фанкхаузер е на най-високото мениджърско ниво в Томас Кук Груп и управлява компания с над 22 000 служители в целия свят. През 2015 г. Томас Кук са имали повече от 20 млн. клиенти, а годишният им оборот надхвърля 7,8 млрд. евро. Това ги превръща в един от водещите в световен мащаб туроператори, развиващ дейност в 15 страни. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886