EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

25 млн. лева инвестиции в Индустриална зона - Видин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

25 млн. лева инвестиции в Индустриална зона - Видин

mail16:03 | 01.02.2024прегледи 386 коментарикоментари 0


С кмета и областния управител на Видин обсъдихме развитието на индустриалната зона, каза министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов при посещението си в дунавския град. Тя се управлява от Национална компания "Индустриални зони", която има изготвен проект за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост. Съвместно със собственото финансиране ще бъдат инвестирани 25 млн. лв. във вътрешна инфраструктура и подготовка на самия терен. Съществува връзка с жп транспорт, с пристанище, близка връзка с "Дунав мост 2", което дава всички предпоставки този регион да се развие като логистичен и интермодален хъб. 

По думите му след посещението на производствената база на "Ел Би Булгарикум" ЕАД във Видин приоритет ще бъде модернизацията на производството и възможността да бъде разкрита паралелка за дуално обучение, която да бъде финансирана от дружеството.

До година и половина ще бъде завършена магистралата до Видин. Оттук нататък пътната връзка към Северна и Централна Европа ще бъде облекчена. Това ще даде нов икономически тласък на региона, подчерта министър Богданов. Трябва да се възползваме от направеното до момента, за да създадем конкретна индустрия във Видин, която да подпомогне хората да остават в града, както и тези, които живеят и работят на друго място да се връщат. Това може да се случи само тогава, когато имаме работеща индустрия. Туризмът е друга възможност. Историческото значение на Видин и всички национални и културни обекти, които могат да се видят в района, трябва да са основен фокус както на местната власт, така и на държавата. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg