EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2,5 млн. лв. щети от неплатени ДДС и акцизи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2,5 млн. лв. щети от неплатени ДДС и акцизи

mail17:30 | 14.08.2009прегледи 575 коментарикоментари 0


Съвместни екипи от полицаи, данъчни служители и митничари предприеха масирана проверка на вноса на горива от Гърция, информира пресцентърът на МВР.
До момента установените щети от неплатени ДДС и акцизи са на обща стойност 2,457 млн. лв.; предотвратено е неправомерно ползване на ДДС за 525 хил. лв. за период от една седмица; с 1,357 млн. лв. неплатен акциз е ощетен държавният бюджет от 1 май досега при престъпна схема „данъчен склад - краен потребител“ между свързани фирми.
От 10 до 12 август служители на ГД Криминална полиция (ГДКП)-МВР, Националната агенция за приходите и агенцията Митници са предприели съвместна операция, при която са били проверени 82 цистерни, натоварени с горива и преминали през ГКПП, на влизане в страната от Гърция през посочения период.
Междувременно са извършени и насрещни проверки на рискови фирми, за които е имало данни за финансови престъпления - неплащане на дължимите акцизи и ДДС. В офисите им е извършена проверка и е осъществен непосредствен контрол при разтоварването на доставените горива.
По предварителни данни за период от една седмица през ГКПП Кулата преминават около 70 автоцистерни на подобни фирми, които биха ощетили държавата с около 525 хил. лева неплатен ДДС за посочения период.


Тагове: ДДС, акцизи
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg