EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

25 млн. лв. + кредит = Бира Леденика на пазара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

25 млн. лв. + кредит = Бира Леденика на пазара

mail12:15 | 25.06.2014прегледи 8696 коментарикоментари 0


zoom_sssБира Леденика се завърна на пазара, след близо 3 годишно прекъсване. Миналата година през месец август бизнесменът Гриша Ганчев инвестира в условията на криза и падащи продажби, в един силно конкурентен бранш, какъвто е пивоварния. В рамките на 10 месеца почти разрушената пивоварна е напълно модернизирана и отворя врати, в годината в която се навършват 50 години от създаването на марката.
Цялата инвестиция в начинанието възлиза на 25 млн. лева, като част от сумата е капитал на собственика на предприятието , а останалата част е предоставен кредит от Уникредит Булбанк АД.
Първо е реконструирано и модернизирано сърцето на пивоварната- варилното отделение. Към класическите медни куполи за първи път в България е вградена иновативна система за загряване с директна пара на фирмата „Meura“, белгийска фирма, световен лидер в производството на оборудване за пивоварни. Новата варилна инсталация с капацитет от 12 варки на ден. През месец май оборудването е успешно инсталирано и първата бира Леденика е сварена по новата технология.
Всички нововъведения са обединени в компютъризирана система за управление на процесите.
Бира Леденика се вари с изворната вода от Врачанския балкан по добре пазени рецепти с изцяло нова белгийска инсталация. Чистият и фин вкус на бирата, сега се гарантира и от стриктната високотехнологична система за контрол, която се грижи за високото и постоянно качество пивото.
Капацитетът на пивоварната в момента е 400 000 хектолитра/годишно, но след приключване на следващия етап от модернизацията ще достигне до 800 000 хектолитра/годишно.
Възродената пивоварна дава работа на близо 200 работници.

Линията за бутилиране на стъклени бутилки е с производителност от 15 000 бут/час. Инсталирана е нова РЕТ линия с възможност да се пълнят бутилки от 0,6л; 1л; 2л и 2,5л. Автоматичната линия от преформата до готовия палет е производство на немската фирма „Krones“ и може да произведе до 8 000 бут/ч. и и 15 000 стъклени бутилки на час.
За новата визия на бирата „Леденика“ е закупена и инсталирана нова етикетираща машина Krones, нова депалетизираща и палетизираща система и изцяло са реновирани останалите елементи от линията.
Освен бирата с марка Леденика, тук се произвежда друга емблематична марка - бира „Варна“.
От екипа на пивоварна „Леденика“ обещават да продължат да разширяват производството и обещават на верните си почитатели да продължат традицията на любимото пиво.
 


Тагове: бира, Леденика
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg