EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2.4 км велолея по бул. «Кн.Мария Луиза»

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2.4 км велолея по бул. «Кн.Мария Луиза»

mail17:30 | 20.08.2012прегледи 1097 коментарикоментари 0


Изгардена е нова велосипедна алея с дължина 2.4 км по бул. «Кн.Мария Луиза». По този начин вилосипедистите, тръгвайки от ул. „Бели Дунав” по бул. „Ломско шосе” могат да стигнат до «Лъвов мост». Това каза кметът на София при проверка на строителните работи на бул. «Кн.Мария Луиза». Общата дължина на построените велотрасета става около 30 километра, съобщи Столичната община.
Кметът посочи в момента се работи велоалея по бул.“Бъкстон“, която е около 2 км. Одобрено е и финансирането за велоалея на бул.“България“, която прави връзка с изграденото велотрасе по бул.„Гоце Делчев“. Така ще бъде изградена връзка с дължина около 12 км от Горнобански път до бул.“Христо и Евлоги Георгиеви“ при Театър София.
Разработена е програма за развитие на велосипедната инфраструктура за периода до 2015 г., която предвижда изграждането на около 65 км нови велотрасета.
Ремонтът на бул.”Кн.Мария Луиза” включва и нови пътни настилки, тротоари от ”Лъвов мост” до надлез ”Надежда”, като дължината на участъка е 1,8 км. Изгражда се нова асфалтобетонова настилка от плътен асфалтобетон, настилки от унипаваж за тротоари и паркинги, нови бордюри, оформят се зелени площи и храсти.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg