EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

239 фирми одобрени по схема „Безопасен труд”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

239 фирми одобрени по схема „Безопасен труд”

mail14:45 | 03.10.2012прегледи 771 коментарикоментари 0


239 предприятия бяха одобрени за финансиране при първата фаза на схемата „Безопасен труд” на ОП „Развитие на човешките ресурси”. Стойността на проектите им е над 30 млн. лв., абщият брой подадени проектни предложения е 410. Фирмите от Област Монтана, които бяха одобрени за финансиране от първата фаза на схемата и вече имат подписани договори са: „Балкан” АД, „Валка” ЕООД, „Ломско пиво” АД, „Металстрой инженеринг” ООД, „Монбат” АД, „Монбат рисайклинг” ЕАД и „Транском С.А. ООД”. Общата стойност на проектите им е 1 150 132 лв., съобщи ОИЦ-Монтана.

На 4 октомври 2012 г. (четвъртък) в конферентната зала на хотел „Житомир” в Монтана от 10.00 часа Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси” ще проведе информационен ден за представяне на схемата „Безопасен труд” – фаза 2.
Общата стойност на процедурата е близо 42 млн. лв. Минималният праг за кандидатстване е 50 000 лв., а максималният – 200 000 лв. Не се изисква съфинансиране от страна на кандидата – малко и средно предприятие, а за големите стойността на собствения принос е в размер на 20% от общия размер на бюджета. Срокът за подаване на проектни предложения е 26 ноември 2012 г., 16.30 часа. Документи се подават на ръка на хартиен носител в Бюрата по труда в областните градове или в електронен формат чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН).
В проектното си предложение кандидатът задължително извършва анализ на състоянието и проектиране на организацията на трудовата дейност, общо или на отделни елементи от нея. Допълнителни допустими дейности са модернизация и/или реконструкция, и/или обезопасяване на съществуващи обекти, технологични процеси, машини и съоръжения, закупуване на лични предпазни средства или на колективни средства за защита. Разработване (внедряване) и сертифициране на стандарт за безопасни условия на труд, обучение на служители за безопасна работа с нововъведено работно оборудване, технологии и обучение във връзка с нововъведен стандарт за здравословни и безопасни условия на труд.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg