EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

238 млн. евро за София по ОПРР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

238 млн. евро за София по ОПРР

mail12:07 | 22.04.2016прегледи 754 коментарикоментари 0


Кметът на София Йорданка Фандъкова обсъди проектите, включени в новата оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 с еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу, съобщи пресцентърът на Столична община.
Срещата се проведе по време на конференцията на кметовете на европейските столици за прилагането на европейската стратегия за развитие на градовете в Амстердам.

Корина Крецу посочи, че София е постигнала много добри резултати при изпълнението на проекти с европейско финансиране.
Еврокомисарят ще посети столицата на България през юни.
През следващата седмица предстои подписване на договорите, които са включени в ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Управляващият орган на програмата одобри за София инвестиционна програма в размер на 279,7 млн. лв., от които размерът на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 238,3 млн.лв.

Основните проекти, които са включени са: Втора фаза на проекта за интегриран градски транспорт, ремонт и мерки за енергийна ефективност на 26 училища и детски градини, обновяване на три зони в централна градска част, реновиране на театър „София“, културен институт „Средец“ и сгради на социални заведения. 

В рамките на форума Фандъкова проведе срещи с кметовете на Виена Михаел Хойпл и на Амстердам Еберхард ван дер Лаан. В началото на април Европейската комисия избра Амстердам за европейска столица на иновациите за 2016 г. Кметът на Амстердам Еберхард ван дер Лаан и кмета на София обсъдиха възможностите да сътрудничество в сферата на иновациите и използването им за развитието на градовете. Кметът на Амстердам изрази желание да посети София.


Тагове: София, ОПРР
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg