EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

230 семейства от Хитрино получиха по 325 лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

230 семейства от Хитрино получиха по 325 лв.

mail10:15 | 12.12.2016прегледи 824 коментарикоментари 0


Вече 292 лица и семейства от Хитрино получиха еднократната помощ от 325 лева, съобщи изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане /АСП/ Цветан Васев, цитиран от пресцентъра на агенцията.
Той и заместник-министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов са в района още след първите часове на взрива в района на гара Хитрино, като съдействат за спешната организация за изплащането на тази помощ, отпускана за посрещане на най-належащите нужди на пострадалите.
Еднократната помощ се отпуска в три пункта - в дирекциите "Социално подпомагане" в Шумен и Венец и в читалището в с. Тимарево, намиращо се най-близко до Хитрино. Според предварителните разчети вече повече от половината нуждаещи се домакинства са получили помощта. Днес и до когато е нужно на тези три места социалните работници ще обработват документите на хората и по най-бързия начин ще изплащат сумите, е посочил Цветан Васев.
Всички пострадали семейства ще получат и пакети с трайни хранителни продукти по реда на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, управлявана от АСП в партньорство с Българския Червен кръст, е съобщил още Васев.

 

****************

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски НК „Железопътна инфраструктура“ изпрати два крана на мястото на инцидента в Хитрино.Единият от крановете, с товароносимост 60 тона, вече е пристигнал в жп гара Хитрино и очаква разпореждане от отговорните институции. Другият, 80 тонен кран се намира в жп гара Плиска и изчаква да бъде временно демонтирана контактната мрежа, за да може да премине безопасно по жп линията до мястото на инцидента. Акцията по обезопасяването на района се води лично от директора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов. След края на извънредното заседание на Министерския съвет Ивайло Московски ще отпътува за с. Хитрино.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg