EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

2,3 млн. лв. за басейн във Варна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2,3 млн. лв. за басейн във Варна

mail10:00 | 13.05.2010прегледи 2162 коментарикоментари 0


Преглед на печата:Нов басейн - “Делфини”, откри кметът на Варна Кирил Йорданов, съобщи в. Позвънете. На откриването присъстваха и председателят на Общинския съвет Николай Апостолов и легендата на българското плуване Таня Богомилова. Басейнът е със стандартни размери – 25х12,5 м, и се намира в район “Младост”.  За разлика от комплекс “Приморски”, който се използва предимно от състезатели, новият басейн ще е комерсиален и ще се посещава от граждани.
Издръжката на обекта ще струва около 30 000 лв. на месец, а стойността на съоръжението излиза до около 2,3 млн. лв., осигурени по линия на публично-частното партньорство. Дълбочината му варира от 1,30 до 1,80 м, а изпълнител на проекта е фирма “Акватек”.
От 2005 г. досега варненската администрация е открила 20-ина спортни обекта в града, които са на обща стойност над 30 млн. лв., съобщи кметът на града Кирил Йорданов. “Предстои до 2 месеца да заработи и лекоатлетическата писта в “Младост”, която ще е по всички международни стандарти – уточни кметът. – Това ни позволява не само с още едно съоръжение да кандидатстваме за прояви от най-висок ранг. А какво по-хубаво за варненци от това?”
По думите на градоначалника 1400 деца са се учили да плуват през миналата година. Тази година се очаква броят им да стигне 1700. В басейн “Делфините” ще се провеждат курсове по водна аеробика и за хора в пенсионна възраст.
Каране на воден велосипед ще е една от атракциите в новия басейн. По думите на началника на общинското предприятие “Спортни имоти” Петър Пасев, 15 минути каране на водното колело се равняват на 2 ч. въртене на педали на сушата. Входът за 1 час престой в басейна е 3 лв.
Цената е уникално ниска за България и ще остане такава по решение на кмета. За варненските спортни клубове ще се търсят свободни часове, но приоритетно басейна ще ползват живущите в район “Младост” тийнейджъри.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg