EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

23 млн.лв. за отсечка от магистрала „Хемус”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

23 млн.лв. за отсечка от магистрала „Хемус”

mail14:45 | 21.05.2010прегледи 2407 коментарикоментари 0


Строителството на автомагистрала "Хемус" от километър "0" до километър "8,5" на пътния възел "гара "Яна"- Софийски околовръстен път", е включен в списъка на ОП "Транспорт" за периода 2007-2013 година, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев  по време на парламентарен контрол.
Тази отсечка е част от трансевропейския коридор "4", като ще свърже съществуващата магистрала "Хемус" с края на бул. "Ботевградско  шосе", откъдето започва т. нар северна скоростна тангента.
Плевнелиев се надява до края на 2010 година министерството, агенцията "Пътна инфраструктура" и  Софийската община да подготвят техническия проект, тъй като за изпълнението му има вече изготвен парцеларен план на засегнатите от трасето територии и решение на Министерския съвет от 2007 г. за отчуждаване на земите. Има и ОВОС, която обаче трябва да се допълни.
Същевременно има и издадени две концесии, които попадат директно на трасето на осемкилометровата отсечка и в момента се разследва как е допуснато такова нарушение.
Министърът посочи като важен проблем липсата на финансови средства - 23 млн. лв. са необходими за  осигуряване на отчуждителните процедури. Плевнелиев каза, че вече са предприети действия, като един от начините е сумата да бъде предвидена при предстоящата корекция на държавния бюджет. Вярвам, че до 3-4 седмици ще можем да се похвалим с положителен отговор, добави министърът на регионалното развитие.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg