EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

2025: Поколението Z ще управлява икономиките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

2025: Поколението Z ще управлява икономиките

mail13:30 | 14.10.2019прегледи 1199 коментарикоментари 0


Над 5000 „лидери на бъдещето“ от поколението Z взеха участие в специалното проучване  #CtheFuture на световния лидер в областта на HR решенията Adecco Group. Анкетата изследва какви умения и качества ще трябва да притежават бъдещите лидери на ръководни постове, за да управляват ефективно, както и програмите за обучение, които ще подпомагат развитието и успеха им.

Данните на пазара на труда показват, че именно милениълите и представителите на поколение Z ще съставят 75% от глобалната работна сила до 2025г.

Основните изводи от изследването показват, че според 70% от поколението Z личностните качества (soft skills) ще бъдат по-важни от професионалната квалификация (hard skills) за изпълнителните директори през 2050г.

Според тях най-важното качество за един бъдещ CEO ще е възможността успешно да управлява хора и екипи, а на втора и трета позиция поставят комуникационните умения и креативността.

Друг интерес нюанс в разбиранията на бъдещите лидери е отношението им към образованието. 51% от анкетираните вярват, че през 2050г. изпълнителните директори няма да имат нужда от диплома за висше образование. Повече от половината анкетирани (55%) споделят, че практическото обучение и стажовете са най-добрият начин за развиване на лидерски умения в бъдеще. Докато само 6% вярват, че университетското образование е най-добрият начин за развитие на индивидуалните качества, необходими на бъдещите лидери.

С обявяване на резултатите от проучването Adecco Group анонсираха победителя в глобалната инициатива „CEO for One Month“, която се проведе в 46 държави, включително и България. Тя дава шанс на бъдещи лидери да се запознаят с настоящите бизнес лидери и да почерпят от техния опит.

След 8-месечен селекционен процес, включващ над 260 000 участници за победител бе обявенa 24-годишната София Лим от Хонг Конг, която ще прекара един месец заедно с главния изпълнителен директор на Adecco Group Ален Дьохаз. Тя ще има възможността да участва в ежедневното управление на компанията.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg